default logo

FAQ

 • Onze productie valt net buiten het theaterseizoen 2016-2017, kunnen we onze voorstelling alsnog aanmelden?

  In principe kunnen alleen producties worden aangemeld waarvan de eerste of laatste voorstelling tussen 1 augustus 2017 en 31 juli 2018 is/wordt gespeeld. Neem bij twijfel contact met ons op!
 • Kunnen we onze productie aanmelden als we ‘m binnen de periode in reprise hebben genomen?

  Zie het antwoord op de vorige vraag.
 • Wij spelen pas later in het seizoen en hebben nog geen opvoeringslicentie binnen, kunnen we ons toch nu al aanmelden?

  Ja, want we vernemen graag alvast welke producties we het komende seizoen kunnen verwachten, dus dan stuur je de licentieovereenkomst gewoon nog na zodra je ‘m binnen hebt.
 • Op dit moment is de invulling van de rollen nog niet bekend, kunnen we ons toch nu al aanmelden?

  Ja, want we vernemen graag alvast welke producties we het komende seizoen kunnen verwachten, dus vul dan even in dat de rolverdeling nog volgt en stuur ‘m later na.
 • We verwachten niet in aanmerking te komen voor een nominatie, heeft het dan wel zin om onze productie aan te melden?

  Ja! Andere ogen kijken misschien net weer anders.
 • We spelen onze voorstelling met een dubbele cast; kunnen we beide casts opgeven?

  Ja! Vanaf dit jaar mogen meerdere casts worden aangemeld. Elke cast wordt echter gezien als aparte aanmelding en moet los geupload worden. Elke cast wordt apart beoordeeld en daarom wordt er per cast inschrijfgeld gerekend.
 • Waarom moeten we inschrijfgeld betalen?

  Bij het produceren van het Amateur Musical Awards Gala worden veel kosten gemaakt. Het inschrijfgeld helpt de organisatie deze kosten deels te dekken. Hopelijk kunnen we in de toekomst meer sponsoren aantrekken die er voor zorgen dat we geen inschrijfgeld meer hoeven te vragen.
 • Wij spelen een zelfgeschreven productie, moeten we dan alsnog een licentie hebben voor het maken van een registratie?

  Er is altijd sprake van auteursrecht. Wanneer onze jury de voorstelling middels een registratie gaat bekijken, moet de auteur hier toestemming voor geven. Laat hem/haar dan even een briefje of email schrijven waarin deze toestemming wordt verleend en stuur dit aan ons door.
 • Wij spelen een bestaande musical van een uitgever, krijgen wij akkoord van jullie voor het maken van onze registratie of van de uitgever?

  Dit verschilt per productie. Bij een aantal producties staat in de overeenkomst met het licentiebureau dat er t.b.v. de Amateur Musical Awards een registratie gemaakt mag worden. Voor andere producties zal het akkoord via ons worden verkregen. Er zijn echter ook producties die géén toestemming krijgen voor een registratie. Helaas zijn deze producties uitgesloten van deelname.
 • Wij hebben alleen losse fragmenten van onze voorstelling, is dat voldoende?

  Nee, alle producties kunnen uitsluitend worden beoordeeld op basis van een gehele voorstelling.
 • Onze registratie is gemaakt met één camera vanuit de zaal, is dat voldoende?

  Ja, maar houdt er echter rekening mee dat bij een registratie van mindere kwaliteit het voor onze jury moeilijker is om de voorstelling goed te beoordelen in alle categorieën.
 • Onze hoofdrolspeler was net z’n stem kwijt bij de registratie, kunnen we nog losse audio-opnames toevoegen zodat jullie horen dat hij echt wel kan zingen?

  Nee, dat kan helaas niet. Want ook wanneer de jury lijfelijk aanwezig was geweest in de zaal, had deze hoofdrolspeler dezelfde pech gehad en daarom wordt er louter en alleen beoordeeld op basis van één registratie.
 • Kan de jury niet gewoon onze voorstelling bijwonen?

  Het kan zijn dat jullie van mening zijn dat op de registratie het gevoel vanuit de zaal niet goed overkomt. Toch is het organisatorisch niet mogelijk om onze vakjury of de leden van de nominatiecommissie alle voorstellingen te laten bijwonen. Daarom worden alle voorstellingen beoordeeld op basis van de registratie en op deze manier met elkaar vergeleken.
 • Kennen jullie mensen die voor ons goedkoop een goede registratie kunnen maken?

  Ja, en wij kunnen hierin bemiddelen. Neem even contact met ons op, via info@ama.nl
 • Waar let men op bij het beoordelen van de productie?

  Dit verschilt per categorie, maar belangrijk is dat de amateur met zijn/haar presentatie eruit springt ten opzichte van andere amateurs. Het gaat er in elk geval niet om wie dezelfde kwaliteiten heeft als een professional.
 • Krijgen we een juryrapport van de beoordeling?

  Alleen de winnende solisten ontvangen een juryrapport van de vakjury. Om voor alle deelnemers een juryrapport op te stellen, is helaas onbegonnen werk. Onze juryleden werken geheel op vrijwillige basis mee!
 • Krijgt de vakjury alle voorstellingen te zien?

  Ja, de vakjury bekijkt van alle voorstellingen in elk geval de hoogtepunten. Dit is nieuw, want voorheen bekeek de vakjury alleen de genomineerden. Ze worden nu al eerder in het jureringsproces betrokken.
 • Hoe wordt de winnaar van de Pia Douwes Special Talent Award gekozen?

  Pia Douwes bekijkt de voorstellingen van alle genomineerde solisten en kiest iemand uit die in haar ogen de potentie heeft om binnen zijn/haar mogelijkheden nog te groeien, en met wie ze graag zou willen werken.
 • Wanneer weten we of we mogen optreden tijdens het Amateur Musical Awards Gala 2018?

  De organisatie tracht in september 2018 aan de betrokken personen bekend te maken wat de invulling is van de optredens op het gala, wie hiervoor nodig zijn en wanneer de repetities hiervoor zijn ingepland.
 • Krijgen we gratis toegangskaarten als we genomineerd zijn?

  De genomineerde solisten krijgen elk twee kaarten om het gala bij te wonen. Ook geven we de organisatie twee vrijkaarten, wanneer zij in een of meerdere categorieën een nominatie hebben ontvangen.
 • Wanneer start de kaartverkoop van het gala?

  Wij zullen zsm de start verkoopdatum bekendmaken. Houdt er rekening mee dat Carré hier zelf voor hun eigen publiek van kan afwijken.
 • Komt het gala weer op televisie?

  Er staat op dit moment geen televisie-uitzending gepland voor het gala. Uiteraard doen wij ons best om dit gala toegankelijk te laten zijn voor zo veel mogelijk mensen.
 • Wie gaan dit jaar de prijzen uitreiken?

  In de aanloop naar het gala zal de organisatie bekendmaken welke prominenten er dit jaar een award zullen uitreiken. De presentatie van het gala ligt in elk geval wederom in handen van Erik Brey.
 • Kunnen we parkeren bij het Theater?

  Het theater heeft geen eigen parkeergarage, maar er zijn meerdere parkeergarages in de buurt van het theater. Check de website van het theater voor meer informatie.